İzlenen video geçmişi - bilgisayarıma kayıtlı videolar - youtube video geçmişi
Youtube’un hayatımıza girmesiyle birlikte internetten video izleme hayli yaygınlaştı. Artık en büyüğünden tutunda en küçük sitelere, bloglara kadar video eklemeyen site kalmadı. Kaçırdığımız maç golleri, izleyemediğimiz diziler, sevdiğimiz şarkılar ve müzikleri bile videolarla sunmaya başladık. Tabi videoların bu kadar yaygın hale gelmesi Türk internet kullanıcısının sevindirmesinin yanında kota sorununuda birlikte getirdi. İzlenen videoların tekrar izlenmek istenmesi ise kotaya ayrı bir yük daha eklenmesine neden olmakta. Size anlatacağım bu yöntemle sevdiğiniz videoları tekrar izlemek için kotanıza yük olmak zorunda kalmayacaksınız. Çünkü izlediğimiz videoları tarayıcılarımız zaten kaydetmektedir. Bizim yapmamız gereken tek şey ise videoların nerede olduğunu bulmak ve küçük bir işlem ile(uzantı değiştirerek) videonun izlenebilir hale gelmesini sağlamak.
Öncelikle izlediğimiz videoların nerelere kaydedildiğini göstererek başlayalım:
Firefox’ta:
C:\Documents and Settings\kullanıcı adı\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\yz7kgs3g(bu isim herkeste farklı olur).default\Cache
Opera’da:
C:\Documents and Settings\kullanıcı adı\Local Settings\Application Data\Opera\Opera\cache
Chrome’da:
C:\Documents and Settings\kullanıcı adı\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cache
Bu klasörleri açtıktan sonra görünümü ayrıntılar olarak seçin ve dosyaları boyuta göre sıralayın, izlediğiniz video boyutuna en uygun dosyayı seçtikten sonra uzantısını .flv olarak değiştirin(tabi bunu izlediğiniz videonun flash tabanlı olduğunu varsayarak yazıyorum ki genellikle flash tabanlıdır) ve dosyayı istediğiniz bir yere kopyalayın. Kopyalamaz iseniz tarayıcı dosyayı yerden kazanmak için silecektir.
İnternet Explorer’da:
C:\Documents and Settings\kullanıcı adı\Local Settings\Temporary Internet Files
Buraya kaydedilen dosyalar kendi uzantılarıyla kaydedilirler. Dosyaları kopyalayıp istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz. Dosyalar uzantılarıyla kaydedildiğinden burada dosyaları türe göre sıralamanız daha çabuk bulmanızı sağlayacaktır.
İşte videoları bilgisayarınıza kaydetmek için tüm yapmanız gereken bu işlemleri yapmak.